Sajnos az idő nem volt kegyes eddig a gasztronómia híveihez, de Szombat 14.00 óra környékén már elállt az eső és még a nap is kisütött a fesztiválra. A kínálat brutális volt, Magyarország legjobbjai voltak jelen!
Nézzük milyen menüt ettem:
Előétel: Vágjunk át a sáron és tömegen az ország első Michelin-csillagos étterméhez.Gerendai Károly étterme Costes és Costes Downtown. Pácolt szivárványos pisztráng , alma , uborka , torma...
Pazar lazacpisztráng mini tormakrémek és ami a legjobb uborka és zöldalma fagyi, vagy talán jégkása. Meleg és hideg kombinációja.
Leves: Leves nem igazán volt de mivel nagy leveses vagyok valami lé kell egy menüben, legalábbis nálam. Funky Pho (2014-ben a legjobb Street Food a Gault&Millau szerint)-nél megtaláltam amit kerestem Csirkepho grillezett combfilével,vietnámi zöldfűszerekkel.
Friss, fűszeres ízek. Rengeteg kiegészítő amivel saját ízlésünkre szabjuk a főnket. Nagyszerű átvezető a főételhez.
Főétel: Olyat kerestem, ami az egész fesztivál "sztárja", paprikás csirke. De melyik legyen ? Rengeteg féle újragondolás volt, engem legjobban a Borkonyha hozott lázba, Paprikás csirke fekete-fehéren. Amikor néztem mi is ez, azt gonoltam,valami véreshurka lesz. Sárközi Ákos elárulta a trükköt a fekete rész is csirke csak tintahallal színezik feketére a külsejét. És egy paprikás ragun ült az egész.
Amíg készítették az enyémet addig lefotóztam a másik fogásukat, ami a Kecskesajtfogó cáklával fantázianéven futott. Egy egérfogón volt a kecskesajt és mellé járt egy céklalé "koktél".
Mivel 3 fogásnál jártunk és már-már szomjaztam, a séta során kértem egy kis tanácsot és az Anyukám mondta (étterem neve) Házi málnaszörpjénél megáltam. Fantaztikus! Ha Encs felé járok akkor az étel kóstolást is bepótolom náluk.
Egy kis édes után jöhet több is.Sajnos már Rosenstein-éknál nem tudtam főételt megkóstolni, de egy titkos kis dobozt felfedeztem. Vajon mi lehet az ? Flódni: in box ötletes tálalás, könnyű tészta és finom ízek.
Egy desszertet hoztam is ajándékba a Pataki Cukrászdától. Egy epres tekercset szerettem volna hozni, mivel a kártyámon már csak pár száz forint maradt, Pataki Ádám egy rögtönzött akciót tartva 1-t fizet 2 vihet. Köszi .
Sok mindent kóstoltam.Vasárnap még ti is eltudtok látogatni. Rengeteg minőségi kaja, bor, program vár minden gasztrofanatikust. Találkozunk 2016-ban is ! ! !
Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ) és Jókuti András (Világevő)