eszcajg

Star Wars - Rogue One

2017. április 21. - Eszcajg

starwarsrougeone.png

A decemberi Zsivány Egyes bemutatón 2 jelenetre lettem figyelmes ami a gasztronómiához köthető. Főztek!!! Eddigi filmekben nem láttam hasonlót, mert egyébként nem is fontos az űropera szempontjából, de mégis érdekes lehet tudni, mit ehetett az űrkikötőkben Han Solo. Így alig vártam, hogy megjelenjen valamilyen adathordozón a film, hogy újra megnézhessem mi forr a fazekakban. Ahogy a Mi világunkban, úgy ott is a legjobb dolgokat a piacon tudja beszerezni az "ember". Az első jelenetért nem is kell sokat várni (első 10 perc), a Kaferne gyűrűjén játszódik. Egy bazár sort láthatunk, aztán hirtelen vágás és már csak azt látni, hogy valamiket sütnek forró wokszerű edényben. A rovarszerű lények egy hústűvel vannak átszúrva. Igazi űr street food.

rouge_one_1-1.jpg

A második jelenet az első fél óra körül, már a Jedhán játszódik, ott is hasonló piacos tömeg fogad minket. Hasonló, de lehet, hogy épp ugyanabban az edényben főznek egy polipnak tűnő lényt.

rouge_one_2-2.jpg

A film unalmasnak számító elsőfelét sikerült ezzel feldobni számomra. Ha sikerült megfejteni nektek, mi is készül az első képen, írjátok meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr7512444263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása