Hozzávalók:
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 3 dkg mandulaliszt
- 3 dkg darált dió
- 1kk vanília paszta
- 1dl tej
- Kakukkhegyi Szilvalekvár
- 3 dkg aszalt szilva
Hab:
- 250g mascarpone
- 2dl tejszín
Öntet:
- 1 ek barna cukor
- 2 ek Kakukkhegyi Szilvalekvár
A cukrot a vajjal kikeverjük, majd a tojások sárgáját, a mandulalisztet, a tejet, vaníliát, és egy evőkanál lekvárt adunk hozzá. Legvégül a felvert tojás fehérjéket keverjük hozzá. Kikent formába tesszük (kb. 24 cm átmérőjű)180 fokon 25-30 percet sütjük. A megsült tortát még forrón megkenjük a lekvárral. A cukrot a lekvárral összefőzzük hogy folyós állagú legyen. Felverjük a tejszínt és hozzákeverjük a mascarponét. A kihűlt tortalapra kenjük, kicsi cikkekre vágott aszalt szilvát rakunk a habra, vékony csíkokat húzunk az öntetből a torta tetejére.
Tipp:
- a diót helyettesíthetjük teljes egészében mandulaliszttel vagy mákkal
- a szilvát idénygyümölccsel is lehet helyettesíteni