Fehérváron futottunk össze Majoros Péterrel vagy ahogy az ország ismeri Majkával. Egy gyors beszélgetés után kiderült mi a kedvenc étele. Nem más mint a bryndzové halušky , juhtúrós galuska. Itthon többnyire sztrapacska néven emlegetik, habár néhány dologban különböznek. A sztrapacska (strapačky) káposztával és hússal készül.
Erdetileg mi is kell a bryndzové halušky-hoz ?
- reszelt burgonya
- tojás
- liszt
- juhtúró
- tejföl
- szalonna
A galuskát úgy szaggattam, hogy minél apróbb legyen és mikor tálalom kis gyöngyökre emlékeztessen. Másik változtatás a szalonna. Én nem szeretem ha csak félig van megsütve, mert úgy szivacsos marad , tehát új textúra kell. Szeretem az ételeket pici salátákkal, csírákkal feldobni , néhány vizitormával próbáltam a fehér és barnás színeket kiemelni.