eszcajg

Gourmet Fesztivál 2017

2017. május 18. - Eszcajg

gourmet_2017.png

Idén korán kezdtem a fesztiválozást, már az első nap (csütörtökön) 17.00 után néhány perccel bent voltam és kóstolhattam a különböző fogásokat. A beléptetés sokat javult az előző évekhez képest. A jegyet elővételben vettem, buzdítok mindenkit erre aki a hétvége során szeretné meglátogatni a rendezvényt, mert külön beléptetés van, ahol át tudják venni a karszalagukat. 

A belépést követően jobbra található SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) "szekcíó", ahol a vidék legjobb éttermei kínálatát tudjuk megkósolni.  Itt érdemes belekóstolni a perbáli Walter Vendéglő, Erhardt Étterem, Kistücsök és az Anyukám Mondta fogásaiba.

Érdemes felkészülni a melegre, mert kevés az árnyékos hely, napernyőkkel probálták a szervezők ezt megoldani, de elég kevés van belőle.

Szerintem idén is a legötletesebb a Borkonyha QR-os eperkavics desszertje volt. Az ehető QR-kódot beolvasva nyerhetnek is a vendégek! Ha már a Borkonyhánál vagyunk, érdemes ezen a soron megkóstolni a Kollázs kínálatát is. Az OTP VIP páholy alatt található a Natura Hill Zebegény, itt a Mangalicabontási rajz nevű ételét ajánlott kipróbálni. A Rosenstein Vendéglő most is több olyan fogást hozott, amit az utazásaik inspiráltak,  itt a Nisi Zabu 1514 és a Viva le Flódni-t érdemes megízlelni. Általában nagy a sor náluk, de érdemes várakozni! Ha valami összetett ízre vágyunk akkor a Tanti Mangalicacsászár, retek, spárga, eper nevű kreáció tökéletes választás lesz!

Ha valaki a nagy melegben könnyebb fogásokra szomjazna, az látogassa meg a Bistro Sparhelt-et. Itt eperlevest bazsalikommal, zöld almás, rebarbarás spárgasalátával tudja a szomját/éhségét oltani. A Costes/Costes Downtown-nál a negyszerű fogásokon túl az előttük lévő asztalokon friss epret is tudnak az odalátogatók kóstolni , érdemes kipróbálni! Az Arany Kaviár Étteremnél lehet a saját kaviár válogatásukból kóstolni. Maradva a halas vonalon a LánGGuszta standjánál frissen füstölt lazac és kemencés burgonyából készült ételt lehet kóstolni.

Szuper program a hétvégére, látogassatok el minél többen!

img_5889-3.jpg

Megérkeztem a fesztiválra!

img_5879-1.jpg

Még nincs tömeg!

img_5881-2.jpg

Shrubbie "ecetes" üdítő

img_5893-4.jpg

Tanti - Malaccsászár, retek, spárga, eper

img_5911-6.jpg

Funky Pho - licsi, citromverbéna jeges tea 

img_5897-5.jpg

Bistro Sparhelt - Eperleves, zöld almás, rebarbarás,  spárgasalátával

img_5899-1.jpg

Electrolux - Pastrami szendvics

img_5902-3.jpg

Borkonyha - Wokos kuszkuszsaláta marhasülttel

img_5906-1.jpg

Costes - Brassói

img_5909-4.jpg

Pataki Cukrászda - Gourmet-fagylaltok

img_5916-8.jpg

Anyukám Mondta - Focaccia, mangalicasonka, buratta

img_5913-7.jpg 
Az elmaradhatatlan Anyukám Mondta málnaszörp!

gourmet_menu_2017.jpgGourmet Fesztivál teljes menü 2017

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr9312513161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása