Idén korán kezdtem a fesztiválozást, már az első nap (csütörtökön) 17.00 után néhány perccel bent voltam és kóstolhattam a különböző fogásokat. A beléptetés sokat javult az előző évekhez képest. A jegyet elővételben vettem, buzdítok mindenkit erre aki a hétvége során szeretné meglátogatni a rendezvényt, mert külön beléptetés van, ahol át tudják venni a karszalagukat.
A belépést követően jobbra található SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) "szekcíó", ahol a vidék legjobb éttermei kínálatát tudjuk megkósolni. Itt érdemes belekóstolni a perbáli Walter Vendéglő, Erhardt Étterem, Kistücsök és az Anyukám Mondta fogásaiba.
Érdemes felkészülni a melegre, mert kevés az árnyékos hely, napernyőkkel probálták a szervezők ezt megoldani, de elég kevés van belőle.
Szerintem idén is a legötletesebb a Borkonyha QR-os eperkavics desszertje volt. Az ehető QR-kódot beolvasva nyerhetnek is a vendégek! Ha már a Borkonyhánál vagyunk, érdemes ezen a soron megkóstolni a Kollázs kínálatát is. Az OTP VIP páholy alatt található a Natura Hill Zebegény, itt a Mangalicabontási rajz nevű ételét ajánlott kipróbálni. A Rosenstein Vendéglő most is több olyan fogást hozott, amit az utazásaik inspiráltak, itt a Nisi Zabu 1514 és a Viva le Flódni-t érdemes megízlelni. Általában nagy a sor náluk, de érdemes várakozni! Ha valami összetett ízre vágyunk akkor a Tanti Mangalicacsászár, retek, spárga, eper nevű kreáció tökéletes választás lesz!
Ha valaki a nagy melegben könnyebb fogásokra szomjazna, az látogassa meg a Bistro Sparhelt-et. Itt eperlevest bazsalikommal, zöld almás, rebarbarás spárgasalátával tudja a szomját/éhségét oltani. A Costes/Costes Downtown-nál a negyszerű fogásokon túl az előttük lévő asztalokon friss epret is tudnak az odalátogatók kóstolni , érdemes kipróbálni! Az Arany Kaviár Étteremnél lehet a saját kaviár válogatásukból kóstolni. Maradva a halas vonalon a LánGGuszta standjánál frissen füstölt lazac és kemencés burgonyából készült ételt lehet kóstolni.
Szuper program a hétvégére, látogassatok el minél többen!
Megérkeztem a fesztiválra!
Még nincs tömeg!
Shrubbie "ecetes" üdítő
Tanti - Malaccsászár, retek, spárga, eper
Funky Pho - licsi, citromverbéna jeges tea
Bistro Sparhelt - Eperleves, zöld almás, rebarbarás, spárgasalátával
Electrolux - Pastrami szendvics
Borkonyha - Wokos kuszkuszsaláta marhasülttel
Costes - Brassói
Pataki Cukrászda - Gourmet-fagylaltok
Anyukám Mondta - Focaccia, mangalicasonka, buratta
Az elmaradhatatlan Anyukám Mondta málnaszörp!
Gourmet Fesztivál teljes menü 2017