eszcajg

alcazar és a 7+1 fogás

2016. június 17. - Eszcajg


alcazar.pngA múlt hétévégén kaptam egy üzenetet az alcazar séfjétől - Kardos Danieltől - amiben meghívott egy 7 fogásos Fine Dining menüre. Csütörtökre foglaltam is asztlat az étterembe, így indulhatott a teszt. Ezt a helyet még nem fedezte fel a gurman közönség, pedig bátran lehet tesztelni! A menü - ahogy majd a képeken is látjátok - a legapróbb részletekig átgondolt, a megkívánt hőmérsékletet tudták biztosítani, a hűtött és a melegített tányérokkal. Az ételsoron érezhető az olasz hatás.

Lássuk a menüt:

0. fogás: Ínyfrissítő

img_4806-1.jpg

Nem más, mint mézgyöngy és zöld málna tea. A gyöngyök hűtött pohárban érkeznek, majd a pincér az asztalnál felönti a poharakat a hideg friss teával. Gyorsan legurult. Igazán felfrissíti a nyelvet!

1. fogás: Paradicsom & Mozarella 

img_4816-1.jpg

Ha nem tudnám, hogy minden fogásban lesz csavar, azt gondolhatnám, hogy egy sima Caprese-vel szúrják ki a szemem! Nem, ez itt nem az! Kis kanálkákban jön a paradicsom és mozarella. Molekuláris konyhában, aki jártas az tudja, hogy egy-egy alapanyagot, akár teljesen átdolgoznak a tökéltesség kedvéért. Itt is ez történt. A paradicsomokat (zöld és piros) kis hártyákba "csomagolták". Jól összepasszoltak a különböző textúrák, a ropogós parmezános morzsa, a mozarella és a paradicsom. A zöld paradicsom számomra nem volt megnyerő.

2. fogás: Kert Saláta

img_4820-1.jpg

img_4824-1.jpg

 

A tálalás is nagyon ötletes, hasonló az általam kreált "palántázós" deszerthez. Friss bébi zöldségek (shimeji gomba, répa, spárga) alul cézár öntethez hasonlóval kevert szívsaláta levelek, a földet pedig száritott fekete olivával szimulálták. Nagyon egybevágott a látvány és az íz. Egyik kedvencem a menüben!

3. fogás: Házi Ravioli, Joghurt, Paraj

img_0042-1.jpg

Egy fekete és egy fehér raviolit érkezett, a töltelék maga volt a paraj, illetve mellé is volt tálalva. A spenót tetéjére a paradicsomokhoz hasonlóan joghurt volt tálalva. A raviolik tetején sós hab volt. Nekem kicsit sós volt, az is lehet, hogy, sok hab jutott a villára!

4. fogás: Rák, Chorizó, Fekete Rizottó

img_4835-1.jpg

A rizottó fekete jázminrizsből készült, kolbásszal, kevés sárga színű kaliforniai paprikával. Nagyon jó állagú volt az egész. A rák alatt még volt 2 karika chorizó chips! Itt jutottam el a holtpontra! Szinte megteltem, a rizottóból hagytam a tányéron, hogy maradjon hely a további fogásoknak is!

5. fogás: Báránygerinc Crustában, Tormás Alma Torta

img_0047-1.jpg

A bárány pont médiumra volt sütve, tökéltes volt. Tormás almatorta, engem a Tormás sonkatekercsre emlékeztet, nagyon jó volt!

6. fogás: Kacsamáj Magnum, Csokoládé, Rebarbara, Cékla

img_0053-1.jpg

Ez a fogás a Bottura féle libamájas fagyira hajaz, csak ennek nem a belsejében volt a balzsamecet hanem mellette, a májas fagyi mellé volt egy kis goffri, aszalt cékla, lekvárok. 

7.fogás: Málnás Sajttorta

img_4844-1.jpg

Ami nem is igazi torta, hanem egy tányérdeszert. Málna és csoki fagyi, édesmorzsa, málnás sajt, a fagyik mellett  friss málna. Egy csoki gömb, amit leöntöttek meleg málnavelővel!

Összeségében nagyon összepaszolt a menü. A pincér nagy szakértelemmel szolgálta fel a különböző fogásokat, zökkenőmentes volt az élményvacsora. A menü mellé kaptam borpárosítást is, nem éltem a lehetőséggel helyette mangós limonádéval vezettem le a kóstolást. 

Ha felkeltettem az érdeklődést keressétek fel az alcazart.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr998817786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása