eszcajg

Kacsamell Kakukkhegyi feketeribizli lekvárral

2016. február 08. - Eszcajg

Kacsamell:

  • 2 kacsamell 
  • 2 szál rozmaring 
  • só,bors, olivaolaj

A kacsamellek bőrét beirdaljuk. Serpenyőbe olivaolajat hevítünk, bőrös felével lefelé kezdjük a sütést, rozmaringot is adunk hozzá (oldalanként 4-5 percet sütjük). Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kérgesített melleket sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a sütőben 10-12 percet sütjük.

Párolt lilakáposzta:

  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • balzsamecet
  • málnaecet
  • só, cukor
  • Kakukkhegyi feketeribizli lekvár

A káposztát vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban 2 kanál olajat teszünk és 2 kanál cukorot, ezt karamellizáljuk, ehhez hozzáadjuk a káposztát. Sót teszünk rá 2-3 percig fedő alatt pároljuk amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk az ecetet ízlés szerint (kb 1-1 evőkanál) majd az 1 evőkanál lekvárt is. Kevergetés közben mindig pótoljuk az elpárolgott vizet, 20-25 perc alatt készre pároljuk.

Ribizlimártás:

  • Kakukkhegyi feketeribizli lekvár
  • 1dl vörösbor

A kacsamell sütéséből megmaradt zsiradékra öntjük a bort és a 4 evőkanál lekvárt majd összeforraljuk.

Tálalás: 

A káposztát a tányér közepére halmozzuk szépen eligazítva, majd ráhelyezzük a sült kacsamellet. A mártással meglocsoljuk.

kacsa.jpg

 

1422450834_2386_lekvarium-header_masolat.png

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr368371430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása