Kacsamell:
- 2 kacsamell
- 2 szál rozmaring
- só,bors, olivaolaj
A kacsamellek bőrét beirdaljuk. Serpenyőbe olivaolajat hevítünk, bőrös felével lefelé kezdjük a sütést, rozmaringot is adunk hozzá (oldalanként 4-5 percet sütjük). Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kérgesített melleket sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük és a sütőben 10-12 percet sütjük.
Párolt lilakáposzta:
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- balzsamecet
- málnaecet
- só, cukor
- Kakukkhegyi feketeribizli lekvár
A káposztát vékonyan felszeleteljük. Egy lábasban 2 kanál olajat teszünk és 2 kanál cukorot, ezt karamellizáljuk, ehhez hozzáadjuk a káposztát. Sót teszünk rá 2-3 percig fedő alatt pároljuk amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk az ecetet ízlés szerint (kb 1-1 evőkanál) majd az 1 evőkanál lekvárt is. Kevergetés közben mindig pótoljuk az elpárolgott vizet, 20-25 perc alatt készre pároljuk.
Ribizlimártás:
- Kakukkhegyi feketeribizli lekvár
- 1dl vörösbor
A kacsamell sütéséből megmaradt zsiradékra öntjük a bort és a 4 evőkanál lekvárt majd összeforraljuk.
Tálalás:
A káposztát a tányér közepére halmozzuk szépen eligazítva, majd ráhelyezzük a sült kacsamellet. A mártással meglocsoljuk.