eszcajg

Stand 25 Bisztró

2017. március 02. - Eszcajg

stand25_blog.png

Szombaton a Gasztrovíkend alkalmával nyitották Széll Tamásék bisztróját a Hold utcai piacon. A legelső vendégek között voltam, akik kipróbálhatták a fogásokat. Maga a hely pici, kevés asztallal, székkel és padokkal. A konyhát csak egy üvegfal választja el a vendégektől, ahol láthatjuk, ahogy éppen készül az ételünk. Az étlap idényszerűen fog változni, annak megfelelően, amit frissen be lehet szerezni a piacról. Az étlap nem hosszú, itt nem is az a lényeg, ellentétben az itallappal, ami igen széles.  Kettő vagy három fogás közül lehet választani, 1 főétel + 1 előétel vagy 1 desszert.  Én két fogásos menüt választottam, gulyáslevest majd rakott burgonyát céklával.

A gulyásban volt egy kis csavar, néha frissítő citromos íze volt. A krumpli, amit felhasználtak hozzá, az nekem nem ízlett. A hús nagyon puha, omlós volt. A leveshez friss meleg kenyér is érkezett. A fogások között akár meg is nézhetjük a Bocuse d'Or trófeákat, de akár a képregényszerű falon is kalandozhat a tekintetünk. A főétel is érdekes volt, a tetején a burgonyák vékonyak, míg lefelé haladva vastagabbak. A felsők csipsz szerűek lettek a sütés során így izgalamas volt a textúra. A rétegeket tejfölös krém fogta közre. A cékla inkább édeskés volt, nem az a megszokott savanyú. Mindent összegezve érdemes meglátogatni a helyet, mindenkinek, aki szeretne belekóstolni a "megfizethető" csúcsgasztronómiába.
img_5621-3.jpg

img_5620-2.jpg

img_5623-4.jpg

img_5624-5.jpg

img_5626-6.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr8612302667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása