eszcajg

Gasztropiac a Holdutcában

Mit rejt az emelet ?

2016. március 13. - Eszcajg

pest-belvarosi-piac-1_1.jpg

Végre úgy rendeztem a teendőimet, hogy eljussak a Belvárosi Piacra, na nem vásárolni, hanem ebédelni! Nálunk a piacos étkezés fogalma alatt, legtöbb ember egy lángost vagy a hentésnél egy sült kolbászt vagy pecsenyét gondol! Nyugatra a legtöbb nagy városban olyan piacok vannak, ahol vásárlás előtt/közben/után tudnak étkezni, az ottani friss alapanyagokból készített különlegességekből. Hasonló koncepcióban gondolkodtak, amikor egy fejlesztés kapcsán felújították a régi épületet. Az épület két emletes, alul termelők árulják portékájukat, de számomra a fenti kínálat az izgalmasabb. A második emeleten található kis bisztrók, ahol különböző ételeket lehet megkóstólni, minőségi alapanyagokból nagy szakértelemmel elkészítve.

img_4122-1.jpg

Ezekből elég sok akad itt: Bíró Lajos: A Séf utcájaBuja Disznó-k, Nyíri Szása: MoszkvaTéЯ, Szabó Győző: Steamboo Gianni Annoni: FrituVia Lattea. Arra számítanunk kell, hogy nem minden esetben akad hely, hétvégén és rendezvény esetén egész biztos, hogy nehéz asztalt találni. Egy-egy étel elkészítésénél akár 20 percet is kell várni, de megéri. Ezeken a bisztrókon kívül akad még más egyéb is, de általában náluk kevés a vendég. Én egy Kijevi csirkét kóstoltam a Moszkvából, amíg várakoztam jobban körbenézve, A Séfutcájának van egy kis vietnámi Pho-kocsija így ezt is kipróbáltam.

img_4120-1.jpg

img_4119-1.jpg

img_4121-1.jpg

A West End-ből kb: 10 perces séta a piac, ha ott vásárolunk érdemes elmenni és kipróbálni mind az új, mind a hagyományos ízeket!

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr28473364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása