Hozzávalók:
- salátakeverék
- grapefruit
- maracuja
- virágok ( ibolya, százszorszép)
- citromolaj
- zselatinlap
Elkészítés:
A grapefruit-ot meghámozzuk majd, kifilézzük, a maradékból és a kisebb, kevésbé szép darabokból kinyomjuk a levet. A lecsepegett levet sóval és citromolajjal ízesítjük (ez lesz az öntet). A maracuja magjait kikaparjuk, turmixoljuk, szűrjük. Egy zselatin lapot beáztatunk, majd langyos vízben (3-4 ek) felolvasztjuk. Apránként adagoljuk a maracuja levéhez, majd hűtjük. Ha megszilárdult, akkor újra turmixoljuk a megfelelő állag érdekében. A tányér közepére halmozzuk a saláta leveleket és a virágokat. A saláta köré a grapefruit-os önetet és a filéket tesszük. A maracuja levéből készített öntetet - egy nagyobb fecskendő segítségével - a tányér különböző részeire pöttyözünk. A maradék virágszirmokkal tovább díszíthetjük a tányért.