eszcajg

Tavaszi saláta

2016. március 31. - Eszcajg

img_4137-1.jpg

 

Hozzávalók:

  • salátakeverék
  • grapefruit
  • maracuja
  • virágok ( ibolya, százszorszép)
  • citromolaj
  • zselatinlap

Elkészítés: 

A grapefruit-ot meghámozzuk majd, kifilézzük, a maradékból és a kisebb, kevésbé szép darabokból kinyomjuk a levet. A lecsepegett levet sóval és citromolajjal ízesítjük (ez lesz az öntet). A maracuja magjait kikaparjuk, turmixoljuk, szűrjük. Egy zselatin lapot beáztatunk, majd langyos vízben (3-4 ek) felolvasztjuk. Apránként adagoljuk a maracuja levéhez, majd hűtjük. Ha megszilárdult, akkor újra turmixoljuk a megfelelő állag érdekében. A tányér közepére halmozzuk a saláta leveleket és a virágokat. A saláta köré a grapefruit-os önetet és a filéket tesszük. A maracuja levéből készített öntetet - egy nagyobb fecskendő segítségével - a tányér különböző részeire pöttyözünk. A maradék virágszirmokkal tovább díszíthetjük a tányért.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr608544666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása