eszcajg

Karalábé és limonádé ? karalábés limonádé !

2015. június 12. - Eszcajg

Nem gondolnák sokan ,hogy egy zöldéség és egy ital találkozhat a pohárban. Pedig rengeteg koktélban előfordul  hasonló házasítás.Ebböl indultam ki, amikor azon agyaltam, hogyan lehetne egy karalábéból valami olyat készíteni ami iható és nem érezni hogy karalábés, csupán összesímulnak az ízek és egymást egészítik ki. Hőkezelésről nem eshetett szó, mivel akkor már nem a frissességet érezzük, hanem a káposztafélékre jellemző íz dominálna. Egyértelmű  volt, hogy nyersen kell felhasználni, de hogyan ? Préseljük le ? Pürésítsük ? Túl intezív lenne és nem szép látvány egy fehér, sűrű izé?!. Marad az a módszer, amint a bodza/menta szörpnél teszünk, beázatjuk  a szirupba, ami így átveszi az izéket, aromákat. Így állt össze a limonádé alapja .

thumb_img_2926_1024.jpg

 

Elkészítés:

Cukorszirupot készítünk  ( 1:1 cukor, víz )  + meggynek a levét beletoljuk, felforraljuk. Közben kifaragjuk a karalábé belsejét és ebben tálaljuk majd a "koktélt". A kikapart karalábét beleáztatjuk citromkarikákkal és mentával a szirupba. Kb: 2 órát pihentetjük a hűtőben. Leszürjük majd szódával jékockával fogyaszthatjuk. 18+ verzió: Bacardival kicsit hígíthatunk rajta ha sok lenne benne a bubi.

 

thumb_img_2929_1024.jpg

thumb_img_2930_1024.jpg

Egy próbát megér!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr297535282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása