eszcajg

Epres panna cotta

2016. február 23. - Eszcajg

Hozzávalók:

Tejpuding:

  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 kk vanília paszta
  • cukor ízlés szerint ( kb 2-3 ek ) 
  • 2 lap zselatin

Öntet:

  • 15 dkg eper (friss vagy mirelit)
  •  3-4 ek Kakukkhegyi Eperlekvár
  • cukor ízlés szerint

Morzsa:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor

 

A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.

Tipp:

  • Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.

 

img_4064-1-2.jpg

 

1422450834_2386_lekvarium-header_masolat.png

A bejegyzés trackback címe:

https://eszcajg.blog.hu/api/trackback/id/tr678414240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása