Hozzávalók:
Tejpuding:
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 kk vanília paszta
- cukor ízlés szerint ( kb 2-3 ek )
- 2 lap zselatin
Öntet:
- 15 dkg eper (friss vagy mirelit)
- 3-4 ek Kakukkhegyi Eperlekvár
- cukor ízlés szerint
Morzsa:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
A tejet a tejszínnel cukorral és vaníliával összeforraljuk, majd ezután langyosra hűtjűk és hozzáadjuk az előre beáztatott zselatin lapokat. Formákba töltjük és hűtjük. A lisztet, a vajat és a cukrot összegyúrjuk nem kell alaposan csak hogy összeálljon morzsává. 180 fokos, előre felmelegített sűtőbe tesszük és 20 percig sütjük. Az eprekből 2-3 szebb epret félretehetünk a díszítéshez, a többit felkockázzuk, a lekvárral és a cukorral összeforraljuk, turmixoljuk majd hűtjük. Fogyasztás előtt rétegezzük a desszertet.
Tipp:
- Vanília paszta helyett használhatunk vaníliarúdat, ne csak a magokat, hanem az egész szárat belefőzhetjük.